ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



İSTİHDAM ÜZERİNDEKİ VERGİ YÜKÜ AZALTILMALI

27. Vergi Haftası dolayısıyla Eskişehir Vergi Dairesi ve Eskişehir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ortalaşa Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni düzenledi. 25 Şubat Perşembe günü düzenlenen törene Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Acar, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan ile çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcisi katıldı. 

Eskişehirli tüccar ve sanayici vergisine sadıktır

Etkinlikte bir konuşma yapan ETO Başkanı Metin Güler, “Kamu hizmetlerinin devam edebilmesi, devlet eliyle yürütülen tüm faaliyetlerin sürdürülebilmesi için büyük önem taşımaktadır. Bu noktada Eskişehirli tüccar ve sanayiciler vergi konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmektedir. Eskişehir vergisine sadık ve tahsilat oranının en yüksek olduğu illerden biridir. Bugün ödül alan tüccar ve sanayicilerimiz bu gurur tablosunun en anlamlı örneğidir. Bu nedenle Eskişehir Ticaret Odası Başkanı olarak bugün ödül alan tüccar ve sanayicilerimizle gururlandığımı bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Türkiye’de istihdamın vergisi OECD ülkelerinin iki katı

İstihdam üzerindeki vergi yükünün fazla olduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler, “İstihdam üzerinden alınan vergide ne yazık ki dünya şampiyonuyuz. OECD ülkelerinde % 35 iken bizde iki katı. Ve dünya üzerinde Damga Vergisi alan tek ülke biziz. Bunların tekrar gözden geçirilmesi ve yüklerin hafifletilmesi gerekmektedir. Öte yandan vergi borçlarının yeniden yapılandırılması için bir düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

 

 

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri