ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO KÜRESEL İŞBİRLİĞİNE MİAMİ’Yİ DE DAHİL ETTİ

Eskişehir Ticaret Odası küresel işbirliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor. ETO dünyanın en prestijli odalarından olan Miami Ticaret Odası ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol törenine Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Miami-Dade Bölgesi Ekonomik Kalkınma ve Uluslararası Ticaret Müdürü Manny J. Gonzalez’in yanı sıra Beacon Konseyi Uluslararası Ekonomik Kalkınma Bölüm Başkanı Stanley Rigaud, Florida Ekonomik Kalkınma Ajansı Uluslararası Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Fred Glickman, Miami Serbest Bölgesi Pazarlama ve Leasing Grup Müdürü Jorge Suarez, ETO Meclis Başkanı A. İskender Bayar, yönetim kurulu ve meclis üyeleri, KOSGEB Eskişehir Müdürü Seraceddin Özcan da katıldı.

Eskişehir ABD’ye daha çok ticaret yapabilecek potansiyele sahip
Törende konuşan ETO Başkanı Güler, Eskişehir’in en çok ihracat yaptığı ülkelerin başında ABD’nin geldiğini belirterek, özellikle yüksek teknoloji içeren ürünlerin ihracatının 350 milyon dolara ulaştığını söyledi. Hali hazırdaki ihracatı geliştirmeyi planladıklarını belirten ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in sahip olduğu imkanlar ve potansiyelleri doğrultusunda ABD ile daha çok ticaret yapabileceğinin altını çizdi. Eskişehirli iş dünyasının ABD’li firmalarla ortaklaşa iş yapmaya hazır olduğunu vurgulayan ETO Başkanı Metin Güler, havacılık sektörünün yanı sıra, maden, seramik ve makine sektöründe de Eskişehir’in söz sahibi olduğunu ifade etti.

ETO ile işbirliğimizin kalıcı ve etkin olacağına inanıyoruz
Miami-Dade Bölgesi Ekonomik Kalkınma ve Uluslararası Ticaret Müdürü Manny J. Gonzalez ise, Miami Ticaret Odası’nın 100 yılı aşkındır faaliyette olduğunu ve bugünkü Miami ve Miami Serbest Bölgesi’nin oluşumunda pay sahibi olduğunu söyledi. Miami Serbest Bölgesi’nden 65 ülkeden ithalat ve 75 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini belirten Gonzalez, Eskişehir Ticaret Odası’nı da küresel işbirliği ağına katmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Amerika’da birçok Türk yatırımcının da bulunduğuna dikkat çeken Gonzalez, Eskişehir ile karşılıklı ticareti geliştirmek için oda olarak destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Küresel işbirliklerine her zaman önem verdiklerini belirten Gonzalez, Miami ve Eskişehir arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi için işbirliğine açık olduklarını dile getirdi. ETO’nun küresel vizyonundan çok etkilendiklerini de kaydeden Gonzalez, işbirliğinin etkin ve kalıcı olacağını vurguladı. ETO heyeti işbirliği protokolünün ardından Miami Ticaret Odası yetkilileri ile birlikte Miami Serbest Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.
 

 

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri