ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO BAŞKANI GÜLER AVRUPALI İŞ DÜNYASININ LİDERLERİYLE TEMASLARDA BULUNDU

Birincisi 2013 yılında İstanbul’da düzenlenen Eurochambres İş Forumuna katılmak üzere TOBB Başkanı ve Eurochambres Başkan Yardımcısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun davetlisi olarak Lüksemburg’a giden Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen iş insanlarıyla temaslarda bulundu. Sürdürülebilir iş ortaklıklarının değerlendirildiği toplantılarda ETO Başkanı Güler, Milletlerarası Ticaret Odası Direktörü Anthony Parkes başta olmak üzere, Polonya Ticaret Odası Dış İlişkiler Direktörü Jerzy Drozdz ve Romanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mihai Draban ve birçok ülkenin temsilcileri ile karşılıklı ticareti geliştirmek adına atılacak adımları değerlendirdi. Ek olarak JCI (Junior Chamber International) Dünya Başkanlığını yürüten İsmail Haznedar ile de bir araya gelen Güler, JCI tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Büyükelçi Şahinkaya’ya nezaket ziyareti

Resmi program kapsamında Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki Türk heyeti tarafından Türkiye Cumhuriyeti Lüksemburg Büyükelçisi Salim Levent Şahinkaya’ya da bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin dünya iş camiasındaki lobisinin güçlenmesi gerektiğine işaret ederek, ulusal çalışmaların yanı sıra bölgesel işbirliği fırsatlarının da dikkatle takip edildiğini kaydetti. TOBB tarafından Avrupa’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Büyükelçi Şahinkaya, TOBB ve camiası tarafından yürütülen çalışmaların karşılığını bulmasının son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

ETO Başkanı Güler, Eskişehir’in ihracat potansiyelini anlattı

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Lüksemburg’da düzenlenen toplantıların son derece verimli geçtiğini, yüz yüze gerçekleştirdiği görüşmelerde Avrupa’daki iş dünyasının Türkiye ile ticarete bakışını ve Eskişehir’in ihracat potansiyelini değerlendirme imkanı bulduğunu ifade etti. ETO Başkanı Güler’in Lüksemburg temasları Avrupa Odalar Birliği Olağan Genel Kurulu’nun gerçekleştirilmesi ile son bulacak.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri