ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ EĞİTİM PROTOKOLÜ İMZALADI

Eskişehir Ticaret Odası ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında, tehlikeli ve çok tehlikeli iş yerlerinde çalışan personele mesleki eğitim verilmesine ilişkin protokol imzalandı. 5 Ekim Pazartesi günü ETO’da gerçekleşen protokol törenine Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, ETO Yönetim Kurulu ve Meclis Divanı, Baksan Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ali Ulaş katıldı. Törende konuşan ETO Başkanı Metin Güler, üyelerin iş hayatını ilgilendiren her konuda destek olduklarını, hem üyelerin hem de çalışanlarının mesleklerinde mecburi olan şartları yerine getirmelerine katkı sağlamayı görev bildiklerini söyledi.

Bu eğitimler Eskişehir’deki 242 bin SGK’lıyı ilgilendiriyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kayıtlarına göre, geçen yıl yurt genelinde meydana gelen iş kazalarında 214.101 işçi yaralanırken, 1570 işçinin ise hayatını kaybettiğini belirten ETO Başkanı Güler, “Çalışma hayatında iş sağlığı ve güvenliği hayati bir derece önemlidir. İş kazaları milyarlarca liraya ve en önemlisi de insan hayatına mal olmaktadır. 2013 yılında yürürlüğe giren 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu özellikle tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlerde faaliyet gösteren işletmeleri ve bu sektörlerde çalışan kişileri çok yakından ilgilendirmektedir. İş sağlığı ve güvenliği kanununun getirdiği en büyük yenilik tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışan kişilere mesleki eğitim alınması zorunluluğu getirmesidir. Bu iş kanunu Eskişehir’de çalışan yaklaşık 242.000 SGK’lıyı çok yakından ilgilendirmektedir. Tornacı’dan kasabına, boyacısından forklift operatörüne, elektrik teknisyeninden marangozuna kadar birçok sektörde çalışan kişinin bu belgesi alması zorunlu hale gelmiştir” diye konuştu.

Eğitimler ile iş güvenliği ve sağlığı konusunda farkındalık oluşacak

Belgeyi almadığı tespit edilen personel çalıştıranlara, belgesiz çalıştırılan her personel için işletmeye 1.233 lira para cezası uygulanacağını belirten ETO Başkanı Metin Güler, “Bugün Eskişehir Ticaret Odası olarak üyelerimize bu konunun daha kapsamlı anlatılması ve üyelerimizin eğitimlere daha kolay şartlarda ulaşılabilmesi amacı ile Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile konuya ilişkin bir protokol imzalıyoruz. İmzalanan protokol neticesinde 2 yıl boyunda Odamız ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde söz konusu eğitimler verilecek. 40 saat süren eğitimleri başarıyla tamamlayanlara, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ve yeni bir tebliğ çıkmadığı sürece ömür boyu geçerliliği olan sertifika verilecek. Bu sektörde faaliyet gösteren üyelerimiz ve çalışanları ETO Akademi birimimize bugünden itibaren kayıt yaptırabilecekler. Protokolün, iş güvenliği ve sağlığı konusunda şehrimizde farkındalık yaratacağını, kazaların önüne geçmekte fayda sağlayacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

İş dünyasını eğitim alanında desteklemeye devam edeceğiz

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise,  Milli Eğitim Bakanlığı olarak Hayat Boyu Öğrenme adı altındaki birim ile hayatın her alanında ihtiyaç duyulan her noktada eğitim verdiklerini söyledi. Şehirdeki tüm işletmelere yönelik hijyen eğitimi, meslek eğitimleri ve meslek edindirme kursları düzenlediklerini kaydeden Özen, sivil toplum kuruluşlarının eğitim ve meslek eğitimi taleplerine açık olduklarını ifade etti. İş hayatını eğitim alanında desteklemeye devam edeceklerini belirten Necmi Özen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından Milli Eğitim İl Müdürü Necmi Özen, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler tarafından protokol imzalandı.

 

 

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri