ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO’NUN TEMMUZ MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eskişehir Ticaret Odası’nın Temmuz ayı meclis olağan toplantısı yapıldı. 28 Temmuz Salı günü gerçekleştirilen toplantı Meclis Başkanı A.İskender Bayar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Toplantıdaki konuşmasına yurdumuzun çeşitli illerinde terör olayları nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, emniyet mensuplarımıza Allah’ta rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan ETO Başkan Yardımcısı Süleyman Kutlu, iş dünyasının ortak temennisinin terör eylemlerin son bulması olduğunu söyledi.Eylemlerin son bulması ve bu olumsuz tablonun değişmesi için koalisyon hükümetinin kurulması gerektiğini ifade eden Kutlu, “ Yaşanan bu olumsuz tablonun bir an önce bitmesi için koalisyon sağlanmalı ve hükümet kurulmalıdır.Tüm siyasi partiler üzerine düşen görevi yerine getirmeli, hükümeti kurmak için çalışmaları hızlandırmalıdır. Yakın coğrafyamızda ve ülkemizde böyle bir fotoğraf söz konusuyken, her dakikamız değerlidir. Dolayısıyla hükümeti kurmakiçin zaman kaybedilmemelidir” diye konuştu.

İtalya, Çin, ABD, BAE, Kosova’da fuar ve inceleme gezileri olacak

ETO’nun üyelerinin yurt dışındaki pazarlara ulaşabilmelerini,ihracatını geliştirmeleri için küresel vizyon odağındaki çalışmalarına dikkat çeken Başkan Yardımcısı Süleyman Kutlu, “ 2015 yılı stratejik hedeflerimiz doğrultusunda belirlediğimiz hedef pazarlara yönelik inceleme gezilerimiz için hazırlıklarımız sürüyor. 30 Eylül-3 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Kosova İş Forumuna katılmak için çalışmalarımız devam ediyor. İtalya’daki Bologna Cercai Banyo ve Seramik Fuarı’na, Verona’daki Marmomac Doğal Taş ve Maden fuarı için de duyuruya çıkacağız. Yeterli sayıda katılım olması halinde 28 Eylül-3 Ekim tarihlerinde İtalya’ya fuar ve inceleme ziyaretlerimiz olacak. 15-19 Ekim tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki Guangzhou 108. İhraç ve İthal Ürünler Fuarı çalışmalarımız da sürüyor. Ayrıca 23-26 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Birleşik Arap Emirlikleri Big Five Uluslarası Yapı ve İnşaat Fuarına katılım sağlamayı planlamaktayız. Amerika Birleşik Devletleri Doğu Yaka İnceleme Ziyareti çalışmalarımız devam ediyor. 12-22 Kasım tarihleri arasındaki New York,Washington, Orlando ve Miami’yi içeren 10 günlük bir ziyaret olacak.  Bu geziye büyük bir talep var ve şu ana kadar yaklaşık 100 kişilik bir ön kayıt söz konusu. Bu nedenle kayıt yaptırmak isteyen arkadaşlarımızın 31 Temmuz Cuma gününe kadar dış ticaret birimimize başvurmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi’miz için BEBKA ile sözleşme imzaladık

ETO Meclisi’nin desteği ve onayı ile Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi’ni hayata geçirmek için çok büyük adımlar atıldığını kaydeden Kutlu,“Buradan bir müjde vermek istiyorum. Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi’miz için BEBKA ile sözleşme imzaladık. Projemiz için ilk ödeme olan 4 milyon TL’nin 15 gün içinde hesabımıza yatırılması planlanıyor. Böylece sizlerin desteği ve kararıyla, Odamız 122 yıllık tarihinin en büyük projesine hız kazandıracağız.Odamız üyelerimizin yanında olmaya, sorunların çözümü için öncülük etmeye devam ediyor. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhit, mimar ve yapı denetim firmalarının temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda sorunlar ve görüşler değerlendirdi. Ortaya çıkan sonuçları ilgili belediyelerle görüşüp, çözülmesi için gayret göstereceğiz. Yine Hamamyolu Caddesi ve Taşbaşı projesi için de desteğimiz sürüyor. Konu ile ilgili Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt da açıklamalarda bulundu. Koruma kurulunun onay vermesiyle proje başlayacak. Konunun takipçisi ve üyelerimizin sesi olmayı sürdüreceğiz. Öte yandan son günlerde belediye ve emniyet müdürlüğünden aradığını ifade eden kötü niyetli kişi ve dolandırıcıların, üyelerimizden kredi kartı bilgilerini veya para istediklerini tespit edildi. Böyle bir durumla karşılaşan üyelerimizin, bu duruma itibar etmemeleri ve hemen emniyete başvurmaları gerekmektedir. Bizler üyelerimizi bu konu hakkında bilgilendiriyoruz” diye konuştu.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri