ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO’NUN HAZİRAN OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Eskişehir Ticaret Odası’nın Haziran Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı 30 Haziran Salı günü yapıldı. Meclis Başkanı A. İskender Bayar’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda ayrıca Haziran ayı faaliyetleri sunum olarak meclis üyeleriyle paylaşıldı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, şehrimizde vergi rekortmenleri sıralamasına giren ve ülkemizin ilk beş yüz firması arasında yer alan şirketleri kutladı. Haziran ayında milletvekili seçimlerinin tamamlandığını ifade eden ETO Başkanı Metin Güler, vatandaşın sandık başına giderek görevini yerine getirdiğini ve hiçbir siyasi partiye tek başına iktidar olma hakkı vermediğini söyledi.

Seçimler dolayısıyla ekonomiye odaklanamadık

Erken seçim senaryolarının ülkemiz ekonomisine zarar vereceğini, belirsizliğin Türkiye’nin istikrarını zedeleyeceğini belirten Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, “Erken seçim senaryoları ile vakit kaybetmek yerine vatandaşımızın iradesine saygı duyulmalı, koalisyon hükümetinin bir an önce kurulması gerekmektedir. Çünkü sizlerin de bildiği gibi ülkemiz son yıllarda yaşanan seçimler neticesinde ne yazık ki daha önce kazandığı ivmeyi kaybetmiştir. Önce yerel seçimler, ardından cumhurbaşkanlığı ve son olarak genel seçimler neticesinde ekonomiye yeteri kadar ağırlık verilememiştir. Başta bizim de bağlı bulunduğumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olmak üzere tüm iş dünyasının düşüncesi ve tasarrufu bu yöndedir” diye konuştu.

Yatırım ve istikrar için hükümet bir an önce kurulmalı

Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşlarının da erken seçimin ülkemizdeki belirsizlikleri artıracağını öngördüğünü belirten ETO Başkanı Metin Güler, “ Sadece seçimlerden bir sonraki hafta 875 milyon dolarlık bir yabancı fonun çekildiğini görmekteyiz. 2015 yılının ilk 6 ayında ülkemizden çekilen sıcak para ise 5 milyar dolara ulaşmış durumdadır. Türk Lirası’nın 2015 yılında dolar karşısındaki kaybı ise yüzde 12’yi buldu. Dolayısıyla ülkemizin geleceği, yatırımların sürekliliği, yabancı sermayenin devamlılığı için hükümetin bir an önce kurulması gerekmektedir. Siyasi partilerimizin de üzerine düşen görevi yerine getirmeleri, hem demokrasimizin hem de ekonomimizin menfaatine olacaktır” diye konuştu.

Hamamyolu Caddesi projesi için belediye ile istişare halindeyiz

Hamamyolu Caddesi ve Taşbaşı Çarşısı civarındaki ticari işletmeler için yapılması planlanan çevre düzenlemesi hakkında da değerlendirmede bulunan Başkan Güler, “ Biz bu konunun ilk baştan bu yana takipçisi olduk. Burada ticari hayatın canlılığının sağlanması gerektiğini ifade ettik. Burada faaliyet gösteren komite ve meclis üyelerimizin taleplerini dinledik. Mimari çizimler konusunda da odamızın imkanlarını seferber ettik. Sürekli olarak konu ile ilgili Odunpazarı Belediyemiz ile istişare halindeyiz. Proje şu an Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nda. Oradan onay alındığında ve gerekli izinler geldiğinde yapım aşamasına geçilecek” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri