ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİR’E FUAR VE KONGRE MERKEZİ MÜJDESİ

Eskişehir’in yıllardan beri süren hayali gerçek oluyor. Eskişehir Ticaret Odası, 122 yıllık tarihinin en büyük projesine imza atıyor. Eskişehir’in Fuar ve Kongre Merkezi hayata geçiyor. Eskişehir Ticaret Odası tarafından yürütülen başvuru süreci sonunda Kalkınma Bakanlığı, ETO’nun projesi olan Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi’ne onay verdi. Çevre Yolu üzerinde Ankara istikametinde yer alan 62.691 metrekarelik alanda fuar ve kongre merkezinin yanı sıra fuaye alanı, ETO’nun hizmet binası, açık otopark, restoranlar, kafeteryalar, VIP ve çok amaçlı salonlar yer alacak. Fuar ve kongre Merkezi’nin yapımı için BEBKA 10 milyon lira hibe tahsis edecek. Projenin geri kalan maliyeti ise Eskişehir Ticaret Odası tarafından karşılanacak.

ETO meclisi onay verdi, ihale süreci başlayacak

Kalkınma Bakanlığı’nın onay vermesinin ardından ETO Meclisi de olağanüstü toplandı. Toplantıda projenin planı ve özellikleri hakkında meclis üyelerine sunum yapılarak detaylı bilgi verildi. Mecliste yapılan oylamada projenin yürütülebilmesi için yönetim kuruluna yetki verildi. Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, projenin hayata geçmesi için yetki veren meclis üyelerine, projenin yapımı için destek veren tüm yetkililere teşekkür ederek, projenin Eskişehir’in ekonomik hayatına büyük katkı sağlayacağını kaydetti. Eskişehir’e yakışan bir fuar ve kongre merkezi inşa edileceğini belirten Güler, yapı kompleksinin yılın 365 günü yaşayan bir merkez olacağını söyledi. İhale sürecinin başlamasının ardından kısa süre içinde temel atılacağını ve projenin 18 ayda tamamlanacağını kaydeden Güler, fuar ve kongre merkezi, fuaye alanı, ETO’nun yeni hizmet binasının bulunduğu yapı topluluğunun 2017 yılında hizmete açılacağını ifade etti.

Proje süreci 2014 yılında başlamıştı

Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesi 2013 yılında BEBKA çalışma programına alındı ve 2014 yılında imzalanan ön mutabakat metniyle çalışmalarına başlandı. Eskişehir Ticaret Odası projeyle BEBKA’dan 10 Milyon TL hibe talep etti. Hazırlanan proje ve fizibilite çalışmaları Kalkınma Bakanlığı tarafından değerlendirildi ve “Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi” için 10 Milyon TL’lik hibe onaylandı. Önümüzdeki günlerde proje için sözleşme imzalanacak ve Eskişehir Ticaret Odası tarafından süreç başlatılacak.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri