ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



KAPADOKYA’DA DÜZENLENEN AB GENÇLİK FORUMU’NDA ÖĞRENCİLER TEMEL HAKLAR VE KİMLİK ÜZERİNE TARTIŞTILAR

Türkiye’nin 23 kentinden 125 üniversite öğrencisi ile akademisyen ve gazeteciler, 27-29 Mayıs günlerinde Kapadokya’da düzenlenecek olan 8 inci Avrupa Gençlik Forumu’nda bir araya geldi. 

Avrupa Birliği’nde ve Türkiye’de temel haklar, yerel ve ulusal kimlik gibi başlıklarda düzenlenen eğitimde, ilk sunumu Anadolu Üniversitesinden Prof. Dr. Nezih Orhon gerçekleştirirken, daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesinden Prof. Dr. Yaşar Uysal, Nişantaşı Üniversitesinden Nil Mutluer ve Marmara Üniversitesinden Dr. Tolga Şirin’de birer sunum gerçekleştirdiler. Oturumlardan sonra öğrencilerin gruplara bölünmesi ile çalışmalar devam etti.

Moderatörlüğünü Kaan Yakuphan’ın üstleneceği “Benim Haklarım, Benim Kimliğim” başlıklı forumda ise farklı dini ve etnik gruplardan öğrenci, yazar,gazeteci, sanatçı ve temsilciler, elektronik oylama yoluyla cevaplandırılan anketin sonuçları üzerinde görüşlerini paylaştılar. Bu etkinliğe katılan konuşmacılar arasında gazeteci Coşkun Aral, yazar Pakrat Estukyan yer aldı.

Bu forum, AB Türkiye Delegasyonu ile 1996’da kurulan ve Türkiye’nin 20 kentinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezleri Ağının işbirliğinde gerçekleştirilmektedir. Bilgi Merkezleri düzenli olarak, AB hakkında bilgi sağlamakta; kamuoyuna yönelik görünürlük etkinliklerinin yanı sıra konferans, toplantı, sergi ve konser gibi kültürel etkinlikler de düzenlemektedir. 

Eskişehir Avrupa Birliği Bilgi Merkezi foruma Koordinatör Gökhan Çobansoy ve beş öğrenci ile katkı sağlamıştır.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri