ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



AVRUPA BİRLİĞİ İŞ SAĞLIĞINI VE GÜVENLİĞİNİ DESTEKLİYOR

Avrupa Birliği İş Sağlığını ve Güvenliğini Destekliyor

 

28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü bu yıl dünyanın dört bir yanındaki insanları “iş sağlığı ve güvenliğinde önleyici bir kültür geliştirilmesi” temasında birleştiriyor. Bu güne duyarlılık arttırılmasına vesile olması amacıyla Eskişehir Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezi ile birlikte Türkiye genelinde düzenlenen 20 etkinlik ve Avrupa genelinde kampanya kapsamında çeşitli faaliyetler yürütülmektedir. 
 
Eskişehir AB Bilgi Merkezi, 29 Nisan Çarşamba Günü Eskişehir Ticaret Odası Meclis Salonunda saat 18.00’de “Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Semineri ” düzenleyecektir.  İş Sağlığı ve Güvenliği ile sadece kaza ve yaralanmalar değil; işyerinde psikososyal riskler ve stres konusunda önleyici bir kültür geliştirilmesi, aynı zamanda daha iyi çalışma koşullarına da katkı sağlanması amaçlanmaktadır.
 
Bu gün münasebetiyle Avrupa genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Bunlardan ilki 27 Nisan'da Letonya'nın Riga kentinde AB Konseyi'nin Letonya Dönem Başkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek olan Sağlıklı İşyerleri İyi Uygulama Ödülleri etkinliğidir. Bu etkinlik kapsamında Avrupa genelinde işyerlerinde stres ve psikolojik risk yönetimi konusunda öne çıkan iyi uygulama örneklerine ödüller verilecektir. Tören, 27-28 Nisan tarihlerinde AB Dönem Başkanlığı tarafından düzenlenecek kapsamlı bir iş sağlığı ve güvenliği konferansının bir parçasını oluşturmaktadır.   
 
Son on yılda AB, çalışan nüfusun sağlık ve güvenlik koşullarının iyileştirilmesi amacıyla Türkiye'ye 20 milyon €'nun üzerinde mali ve önemli ölçüde teknik destek sağlamıştır. AB, bu alanda politikaların üretilerek uygulamaya konulması, önleyici tedbirlerin alınması, çalışan ve işverenlerin eğitilmesi ve test laboratuvarlarının iyileştirilmesi gibi birçok alanda hükümet, işçi sendikaları, işveren kuruluşları ve küçük ve orta ölçekli teşebbüslerle çalışmalar yürütmüştür.    
 
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) girişimi ile kabul edilen 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’nde her yıl çalışanların duyarlılığı arttırılmakta ve daha iyi çalışma koşulları için sarf ettikleri çabalar desteklenmektedir. Bununla bağlantılı olarak öncülüğünü Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun (ITUC) yaptığı “İşçi Anma ve Yas Günü’nde” ise dünya çapında iş esnasında hayatını kaybeden ya da ağır yaralanan işçiler anılmaktadır. 
 
Bu yılın teması 'önleme kültürü oluşturma', iş yerlerinde psiko-sosyal risk ve stres yönetimi dahil olmak üzere iş sağlığı ve güvenliğinin bir çok yönüne temas etmektedir. İş ortamında bir önleme kültürü oluşturulması için işveren ve çalışanların birlikte çalışması zaruridir zira böylece işyerlerinin güvenli ve sağlıklı hale getirilmesi, kazaların bildirimi, psiko-sosyal risklerin tespit edilerek ortadan kaldırılması otomatik refleks haline dönüşecektir. 
 
© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri