ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİR İLE BELARUS’UN TİCARİ İLİŞKİLERİ MASAYA YATIRILDI

Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh ve Ticaret Müsteşarı Evgeny Lipen ticari ilişkileri değerlendirmek üzere Eskişehir Ticaret Odası’na bir ziyaret gerçekleştirdi. 28 Nisan Salı günü gerçekleşen ziyarette Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Savinykh,  ETO Meclis Başkanı A. İskender Bayar,  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Ara ve Süleyman Kutlu, Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Can Apaydın ile bir araya geldi. Belarus’un bağımsızlığını tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu belirten ETO Meclis Başkanı A. İskender Bayar, Belarus’un son 10 yılda hızla büyüdüğünü, Gayrı Safi Milli Hasılasını 2005 yılından bu zamana ikiye katladığını söyledi.

Tüccar ve sanayicilerimiz Belarus ile iş yapmak için istekli ve hazır

Belarus’un Türkiye ile doğrudan ticaret hacminin 2005 yılından bugüne yaklaşık 5 kat arttığını belirten ETO Meclis Başkanı A. İskender Bayar, ancak Eskişehir ile Belarus arasında kayda değer bir ticari ilişki olmadığını, dolayısıyla karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Eskişehirli tüccar ve sanayicilerin Belarus ile iş yapmaya istekli ve hazır olduğunu belirten Bayar,her iki tarafın iş dünyasının bir araya getirilmesi, sektörel toplantı ve temaslar gerçekleştirilmesinin karşılıklı ticarete olumlu yansıyacağının altını çizdi.

Eskişehirli tüccar ve sanayicilerle Belarus ekonomisini bir araya getirebiliriz

Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh ise, Eskişehir’in ticari ve sanayi potansiyellerinin farkında olduklarını belirterek, özellikle makine, havacılık ve raylı sistemlerdeki tecrübesinin dikkat çektiğini söyledi. Eskişehirli tüccar ve sanayicilerle Belarus ekonomisini bir araya getirmekten memnuniyet duyacaklarını belirten Büyükelçi Andrei Savinykh, ülke olarak yatırımcılara önemli fırsatlar sunduklarını söyledi. Eskişehirli tüccar ve sanayicilere destek olmak için gayret göstereceklerini dile getiren Büyükelçi Savinykh,ticaret yapmak için önce bir araya gelinmesi gerektiğini ve bunun zeminini oluşturmaya hazır olduklarını ifade etti.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri