ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ÇALIŞANLARIN GÜVENLİĞİ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi seminerinde konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Türkiye’de 2013 yılında 191 bin 389 iş kazası meydana geldiğini, yaşanan kazaların önüne geçebilmek için öncelikle tedbir alınması ve iş güvenliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Eskişehir Ticaret Odası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin işbirliği ile “Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi” için seminer düzenlendi. 6 Mart Cuma günü gerçekleşen seminere , Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Serhat Ayrım ile şehrimizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sahipleri katıldı.  Toplantı öncesinde bir konuşma yapan ETO Başkanı Metin Güler, inşaat sektörünün hem ülkemizde hem de şehrimizde ekonominin vazgeçilmezi olduğunu belirterek, ancak ülkemizde yaşanan iş kazalarında en üst sırayı inşaat sektörünün aldığını söyledi.
2013 yılında iş kazalarında 1360 kişi hayatını kaybetti
Devletin denetim ve yaptırımlarına rağmen iş güvenliği konusunda yeterli özenin gösterilmediğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, “ Türkiye’de 2013 yılında 191 bin 389 iş kazası meydana geldi. İş kazalarında 1360 kişi hayatını kaybetti. İş kazası sonucu ölümlerden 521’i inşaat sektöründe gerçekleşti. Ölümle sonuçlanan kazaların yaklaşık yüzde 39’u ne yazık ki inşaat sektöründe meydana geldi. 2013 yılında Eskişehir’de ise iş kazası nedeniyle 19 vatandaşımız yaşamını yitirdi. İş kazaları gerekli önlemleri almamaktan kaynaklanıyor. Hiç kaza yaşanmayacağı düşünülerek, tedbir elden bırakınca, olan öncelikle cana oluyor. Çalışanların güvenliği her şeyden önce gelmektedir. Çünkü esas olan insan hayatıdır. İşte bu Güvenli İskele Projesi sayesinde inşaatlarda yüksekten düşme nedeniyle ölümler azalacak” diye konuştu. 
ETO olarak 5 kez iş güvenliği eğitimi düzenledik
İş güvenliği konusunda Eskişehir Ticaret Odası’nın büyük hassasiyet gösterdiğini belirten Başkan Metin Güler, “ 2015  yılında gerçekleştirilen Güvenli İskele, İskelede Güvenlik projesinin ilk eğitimi Odamızın işbirliği ile düzenleniyor. Odamız bünyesindeki ETO Akademi aracılığı ile 2013 yılında ve 2014 yılında iş güvenliği konusunda toplam 5 kez eğitim düzenledik. Bu eğitimlere 1000’den fazla üyemiz ve çalışanı katıldı. Bu konudaki eğitimlerimize ilerleyen dönemlerde de devam edeceğiz. Her fırsatta iş güvenliğinin önemine dikkat çekmeyi sürdüreceğiz. Bugün gerçekleştirilen eğitimin de çok faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu. 
Tedbir ile iş kazaları yüzde 98 engellenebilir
İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer ise Güvenli İskele Projesi’ndeki iskelelerin TSO’ya uygun olarak üretiminin yapılacağını belirterek,  bu sayede yüksekten düşme nedeniyle ölümlerin sona ereceğini söyledi. İş kazalarının tedbirsizlik ve önlem almamaktan kaynaklandığını belirten Özer, iş kazalarının tedbir sayesinde yüzde 98 oranında azalabildiğini ve meslek hastalıklarının ise yüzde 100 önlenebildiğini ifade etti. Gün boyu süren eğitimde İnşaatlarda Denetim ve İdari Yaptırımlar, Ülkemizde Cephe İskeleleri ile ilgili mevzuat ve standartlar, Cephe İskelelerini Ürün ve Belgelendirilmesi ile Muayene ve Gözetim, Cephe İskele Projesi Ne Zaman Verilir, Cephe İskeleleri’nin Kurulum ve Söküm Aşamalarında Güvenli Çalışma Yöntemleri, Cephe İskelelerinin Kimler Kurmalıdır, Güvenli Cephe İskelesinin Karşılaştırmalı Maliyet Analizi konularında uzmanlar tarafından sunumlar yapıldı.
 
© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri