ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ÜYELERİMİZE YENİ UFUKLAR AÇMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Eskişehir Ticaret Odası’nın Şubat ayı meclis olağan toplantısı yapıldı. 24 Şubat Salı günü gerçekleştirilen toplantı Meclis Başkanı A. İskender Bayar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Şubat ayı faaliyetlerinin film olarak sunulduğu toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıdaki konuşmasına Mersin’de hayatını kaybeden Özgecan Aslan’a Allah’tan rahmet ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileyerek başlayan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, insanlık adına utanç veren bu olayların son bulmasını temenni etti. Eskişehir’den milletvekili aday adayı olanlara da başarılar dileyen ETO Başkanı Metin Güler, milletvekillerinin Eskişehirli olmasa da Eskişehir’in sorunlarını bilen, çözmek için gayret gösteren, Ankara’da Eskişehir’e daha çok sahip çıkacak, Eskişehir lobisi oluşturacak kişilerden belirlenmesi gerektiğini söyledi.  

Çin,Rusya ve İtalya’ya fuar organizasyonu planlıyoruz

ETO’nun yürüttüğü çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Metin Güler, Fransa Büyükelçiliği ile işbirliğinin son derece verimli geçtiğini, 2015 yılı içinde Fransa Büyükelçiliği ile birden fazla kültürel ve sosyal etkinlik planladıklarını söyledi. Yurt içi ve yurt dışı fuar çalışmalarının da devam ettiğini belirten Güler, “Eskişehir’i tanıtmak ve üyelerimize yeni ufuklar açmak için çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz. Odamız Antalya’da gerçekleştirilen uluslararası gıda ve içecek fuarlarında stant açtı. 4 gün süren fuarda,sektörden 4 üyemizde standımız bünyesinde ürünlerini tanıtma imkanı bulacak.Yurt dışı fuar çalışmalarımızı da titizlikle sürdürüyoruz. Çin Mobilya Fuarları ile ilgili duyurularımızı yaptık. Üyelerimiz organizasyona katılmaları halinde, Çin’de gerçekleştirilen 4 mobilya fuarını birden ziyaret edebilecekler. Bunlara ek olarak önümüzdeki günlerde Ekonomi Bakanlığı’mızın milli katılım fuarları listesinde bulunan Rusya Moskova ve St. Petersburg Yapı ve Mimarlık Fuarı ile inceleme gezisi ve İtalya Milano Mobilya Fuarı için duyuru yapılacak. Rusya bizim için ilk kez ziyaret edeceğimiz ülke olacak. Mevcut şartları düşündüğümüzde, AB tarafından uygulanan ambargoyu değerlendirdiğimizde Eskişehirli tüccar ve sanayicilere yeni bir pazar olabilir” dedi.

Dış Ticaret Destek Merkezimizi ihracatçı üyelerimize tanıttık

Üyelerin ihracatını geliştirmek için yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, “İhracat bizim en önem verdiğimiz konuların başında geliyor.Geçtiğimiz yıl vergi merkezi Eskişehir olan firmalarımız 900 milyon dolar civarı bir ihracat gerçekleştirdi. Elbette bu önemli bir rakam ama, Eskişehir gibi hedefleri olan bir ilin vizyonu ile örtüşmemektedir. Bu bakımdan faaliyet geçirdiğimiz Dış Ticaret Destek Merkezi”mizin tanıtım çalışmalarına süratle devam ediyoruz. İhracatçı üyelerimize dış ticaret yetkililerimiz aracılığı ile yüz yüze ziyarette bulunuldu. Dış Ticaret Destek Merkezi’mizin tanıtımı yapıldı. Komitelerimizle yaptığımız toplantıları da bir yandan devam ettiriyoruz. Fotoğrafçılık sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin korsan fotoğrafçılık karsında yaşadığı mağduriyete dikkat çekmek için afiş tasarımlarını da hazırladık. Bu konuda ilgili kurumlarımızla temaslarımız da sürüyor. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in planında bir değişiklik olmaz ise, odamızın davetlisi olarak 6 Mart Cuma günü bizlerle bir arada olacak. Tüccar ve sanayicilerimiz ile bir araya gelecek”diye konuştu.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri