ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



FUAR VE KONGRE MERKEZİNİ ESKİŞEHİR’E KAZANDIRACAĞIZ

Eskişehir Ticaret Odası Metin Güler, Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Ticaret Odası Eski Başkanı Cemalettin Sarar’ın Fuar alanı projesi hakkındaki açıklamalarına dair değerlendirmede bulundu. ETO Başkanı Metin Güler değerlendirmesinde, “Eski Başkanımız ve şehrimizin önde gelen iş adamlarından Sayın Cemalettin Sarar’ın,şehrimize fuar alanı kazandırmak için göstermiş olduğumuz gayreti vurgulamasından memnuniyet duyuyoruz. Çünkü Eskişehir Ticaret Odası olarak yalnızca üyelerimizin değil tüm şehrin sesine kulak vermekle sorumluyuz. Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesine de, Eskişehir’in geleceğine hizmet etmek ve şehre kalıcı eserler kazandırmak vizyonuyla bakıyoruz. Ticaret ve sanayi odaları dünyanın her yerinde şehrin gelişimine ve üyelerinin büyümelerine yardımcı olacak çalışmalar gerçekleştirirler. 120 yıllık ETO olarak biz de,şehrimizin geleceğine katkı sağlamayı, istikbalinde pay sahibi olmayı bir görev biliyor, tüm çalışmalarımızı bu bilinçle tasarlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Fuarve kongre merkezi tüm şehrin isteği”  

Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesine hem tüccar ve sanayicilerin hem de ulusal ve uluslararası fuar şirketleri ile yapılan istişareler sonrasında başlandığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, “ Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesinde kendi başımıza karar almadık. Bu projeye başlarken tüccar ve sanayicilerimiz, belediyelerimiz,kamu kurumlarımız, üniversitelerimiz, ülkemizde ve dünyada önde gelen fuar şirketlerinin ortak görüşleri ve destekleri ile yola çıktık. Eskişehir’de fuar yapılabilecek sektörleri, dünya ölçeğindeki uygulamalarını analiz ve tespit ettik.  Bütün bunların ışığında Eskişehir’in ve üyelerimizin ihtiyaç ve taleplerine cevap verecek bir fuar ve kongre merkezi tasarladık. Kalkınma Bakanlığı ile yürüttüğümüz projenin teknik müzakeresi son aşamasına geldi. Prosedürler tamamlandığında projenin tanıtımıyla birlikte süreci başlatacağız” dedi.

“Amacımız kar elde etmek değil, Eskişehir’e hizmet etmek”

Fuar alanı ve kongre merkezinin kar sağlamayacağı ve ölü bir yatırım olacağı görüşlerine de cevap veren Başkan Metin Güler, “ Eskişehir Ticaret Odası olarak, üyelerimizin ve şehrimizin taleplerine kar elde etmek amacıyla bakmamız mümkün değildir.Elbette karşıt görüşler olabilir. Ancak karşıt görüşler var diye, şehrin dinamiklerinin, tüccar ve sanayicilerimizin desteklediği, şehrin vizyonuna katkı sağlayacak yatırımlarımızdan vazgeçemeyiz. Her düşünceyi saygıyla ve her endişeyi anlayışla karşılıyor, ilklerin şehri Eskişehir’e yakışan fuar ve kongre merkezini hayata geçirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

 

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri