ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİR İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU FİNLANDİYA İLE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİ TARTIŞTI

ESKİŞEHİR İLKADIN GİRİŞİMCİLER KURULU FİNLANDİYA İLE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİ TARTIŞTI

Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Finlandiya iletemaslarda bulunmak üzere 05.02.2015tarihinde TOBB İkiz Kulelerde Finlandiya AB İşleri ve Dış Ticaret Bakanı LenitaToivakka, Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Finlandiya Ticaret OdasıBaşkan Yardımcısı Leena Linnainmaa ile bir araya geldi.

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak’ınev sahipliği yaptığı toplantıya Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcraKomitesi Başkanı Hüsniye Tali ve Başkan Yardımcısı Gonca Yurtcan katıldı.

2014 yılında,  Türkiye ile Finlandiya arasındaimzalanan Dostluk Anlaşmasının 90. Yıldönümünün kutlandığını hatırlatan Budak, Avrupacoğrafyasının kuzey ve güney uçlarında yer alan ve aynı dil ailesine mensupolan Türkiye-Finlandiya arasındaki ilişkiler günümüzde, yakın ortaklıklar,fikir alışverişleri ve güçlü faaliyetlere dayandığını. Ayrıca bu kapsamda Türközel sektörünün Finlandiya ile ilişkilerinin ülküler için karşılıklı önemindenbahsetti.

Türkiye'nin AB adaylığının, Finlandiya’nın BaşkentiHelsinki'de 1999 tarihinde yapılan Avrupa Konseyi toplantısında resmenonaylandığını hatırlatan Çetin Osman Budak, Finlandiya’nın bu süreçte yapıcıkatkılarda bulunduğunu bildirdi.

Finlandiya ileişbirliği

Toplantıda Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu BaşkanıHüsniye Tali tarafından kadın girişimcilerin küresel ağların oluşturmasıgerekliliği vurgulandı. Özellikle sivil toplum ve eğitim alanında gerçekleşecekiş birliğinin, gelişmiş ve gelişmekte olan toplumlardaki önemine değinildi.Özel sektör heyetlerinin düzenlenmesi ve ülkeler arası kadın girişimcilerindaha güçlü işbirlikleri için bir araya getirilmesi ile Türkiye – Finlandiyaişbirliğinin daha ileri sevilere çıkarılması tartışıldı.

Kadın girişimcilere özel projeler

Türkiye’nin kadın girişimcilerininTOBB çatısı altında örgütlendiğinin vurgulandığı toplantıda, geçtiğimiz yıl TOBB kadıngirişimci kurullarımız, kadın girişimciliğin geliştirilmesi alanında 81 ildetoplam 1.544 faaliyet ve proje gerçekleştirildiğine dikkat çekildi.

Kadın girişimciliğin ulusal alandaki yükselişinin ardından,uluslararası pazara açılmayı birinci hedef olarak alınan kadın girişimcilersürecin ortak işbirliği ile planlanıp projelendirilmesinin önemine değinirken,2015-2016 dönemi için işbirliği mesajları verdiler. 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri