ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



BANKALAR DA TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI

Eskişehir Ticaret Odası ve Kredi Garanti Fonu işbirliği ile “KOBİ’lerin Krediye Erişiminde Kefalet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. 20 Ocak Salı günü gerçekleştirilen toplantıya Eskişehir’deki bankaların yönetici ve uzmanları ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, KOBİ’lerin ülkemiz ekonomisinin en temel taşlarından biri olduğunu belirterek, Eskişehir ve Türkiye ekonomisinin gelişiminde KOBİ’lerin oynadığı role dikkat çekti. Kredi Garanti Fonu’nun KOBİ’leri destekleyen kurumlardan biri olduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler, kefalet desteği için KGF’ye başvuru yapan tüccar ve sanayicilere 250 bin liraya kadar olan kefalet desteğinde en geç 7 güne kadar, 250 bin lira ve üstü için ise 10 gün içinde yanıt geldiğini söyledi.

2023 hedefleri için bankalar daha çok destek vermeli 

KOBİ’lerin gelişmesi için bankaların da desteğini artırması gerektiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, “KOBİ’lerimizin gelişmesi için bir büyük görev de bankalarımıza düşmektedir. Çünkü kefalet desteğinde bankaların komisyon maliyetleri ne yazık ki gereğinden fazla yüksektir. Bunu en kısa zamanda çözmeliyiz. Zaten halihazırda KGF’nin yüzde 80’in üzerinde destek verdiği düşünülürse bankalarımızın da taşın altına elini koyması gerekmektedir. Eğer 2023 hedeflerimize ulaşacaksak, eğer KOBİ’lerimizi küresel markalar yapacaksak, eğer ki ihracatta 500 milyar dolar hedefe ulaşacaksak bankalarımız da buna destek vermelidir” diye konuştu.

KGF Eskişehir’de 111 milyon TL kredi kefaleti verdi

KGF Genel Müdürü Hikmet Kurnaz ise, ülkemizdeki işletmelerin yüzde 99.9’unu oluşturan ve önemli bir kısmı aile işletmesi niteliğinde olan KOBİ’lerin istihdam, üretim, ihracat gibi alanlardaki katkılarıyla ekonomik ve sosyal istikrarın güvencesi olduğunu söyledi. KGF’nin ayakta kalmak ve büyümek isteyen KOBİ’lere sağladığı kefalet desteği ile yardımcı olduğunu belirten KGF Genel Müdürü Hikmet Kurnaz, KGF tarafından Eskişehir’de bugüne kadar 202 KOBİ’ye toplam 111 milyon TL’lik bir kredi hacmi için kefalet desteği verildiğini dile getirdi.  Toplantıda KGF uzmanları tarafından verilen destekler hakkında bilgi verilirken, KOBİ’lerin temsilcilerinin ve bankacıların soruları cevaplandırıldı. 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri