ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



KAZAKİSTAN VE ESKİŞEHİR EKONOMİSİ ETO’DA DEĞERLENDİRİLDİ

Kazakistan’ın Karagandı Eyaleti heyeti, karşılıklı ticareti görüşmek ve girişimciliği geliştirmek üzere yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere Eskişehir Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Toplantıya Karagandı Eyaleti İl Girişimcilik Müdürü Tatiyana Ablayeva,Kazakistan Genç Girişimciler Derneği Üyeleri, ETO Başkan Yardımcısı Süleyman Kutlu, Eskişehir Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hüsniye Tali ve Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan ETO Başkan Yardımcısı Süleyman Kutlu, Türkiye’nin Kazakistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu ve bu durumun Türkiye’nin Kazakistan’a ve kazak kardeşlerimize verilen önemi açıkça gösterdiğini söyledi. 

Kazakistan ile ticaretimizi geliştirmeliyiz

Türkiye’nin özellikle Kazakistan’da çok büyük yatırımlar yaptığını belirten ETO Başkan Yardımcısı Kutlu, “Kazakistan’ı Asya’da stratejik öneme sahip ve dost bir ülke olarak görüyoruz. Ancak Eskişehir olarak, Kazakistan ile dostluk bağlarımız çok kuvvetli olmasına rağmen üzülerek belirtmeliyim ki ekonomik ilişkilerimizin çok kuvvetli olmadığı görmekteyiz. Karşılıklı olarak ticaret hacmimizi geliştirmemiz gerekmektedir. Eskişehir Ticaret Odası olarak üyelerimizin ihracatını artırmak, tüccar ve sanayicilerimize yurt dışında yeni pazarlar kazandırmak için tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazırız. Kazakistan’ı da bu vizyonun ve hedefin bir parçası olarak görüyoruz” diye konuştu.

Eğitime katılan her 6 kadından 1’i patron oldu

Eskişehir’de kadın girişimciliğinin geliştirilmesi üzerine yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Eskişehir Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hüsniye Tali, ETO ve KOSGEB işbirliğinde yürütülen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile kadın girişimciliği konusunda önemli adımlar atıldığını söyledi. Düzenlenen eğitimler sayesinde 360 kadın girişimcinin sertifika aldığını belirten Hüsniye Tali,eğitimini tamamlayan 59 kadın girişimcinin kendi iş yerini açarak ekonomiye katkı sağladığını söyledi. Eskişehir Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hüsniye Tali, kadın girişimcilere EXİMBANK, KOSGEB ve TÜBİTAK ve Kredi Garanti Fonu aracılığı ile verilen hibe ve destekler hakkında da Kazakistan heyetine bilgi verdi.

Yatırımcılara yüzde 50’ye varan teşvikler var

Karagandı Eyaleti İl Girişimcilik Müdürü Tatiyana Ablayeva ise ticaret, sanayi ve girişimcilik konusunda Eskişehir ile deneyimlerini paylaşmak ve bilgi alışverişi yapmak istediklerini söyledi. Kazakistan’da yatırım yapan iş insanlarına birçok sektörde teşvik ve hibe verildiğini belirten Karagandı Eyaleti İl Girişimcilik Müdürü Tatiyana Ablayeva, Eskişehirli tüccar ve sanayicilere Kazakistan’dayatırım yapmaları çağrısında bulundu. Kazakistan’da girişimciliğin geliştirilmesi konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Tatiyana Ablayeva, Kazakistan’da bu kapsamda oluşturulan serbest ticaret bölgeleri olduğunu, bazı sektörlerde faaliyet gösteren girişimcilere yüzde 50’ye kadar destek verildiğini ifade etti.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri