ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ÖĞRENCİLER, HEYBELİADA RUHBAN OKULUNDA DÜZENLENEN GENÇLİK FORUMUNDA DİN, İNANÇ VE VİCDAN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ TARTIŞTI

Eskişehir Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezi de dahil olmak üzere, Türkiye’nin 20 kentinden 120 öğrenci, akademisyen, düşünür ve gazeteci, 23-25 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen “Benim Haklarım, Benim Kimliğim: Din, İnanç ve Vicdan Özgürlüğü” başlıklı AB Gençlik Forumunda bir araya geldi. AB Türkiye Delegasyonu Maslahatgüzarı Bela Szombati ile Bursa Metropoliti ve Heybeliada Aya Triyada Manastırı Başrahibi Profesör Elpidophoros Lambiriniadis Eminansları katılımcıları 24 Kasım sabahı İstanbul Feriye restoranında karşıladılar. Etkinliğin kapanış tartışmaları ise 25 Kasım günü, tarihi Heybeliada Ruhan Okulunda gerçekleştirildi. 
 
Forumun amacı, genç insanları ortak değerlere dayalı ortak bir gelecek için çalışmak üzere bir araya getirmek ve gelecekte, daha iyi ve daha açık bir toplum yaratabilmek üzere diyalog, anlayış ve empati ortamı tesis etmektir. Katılımcılar temel haklar; din, inanç ve vicdan özgürlüğü; laik devletlerde dinin rolü ve Türkiye’deki inanç grupları ve cemaatler gibi başlıkları ele alan oturumlara katıldılar. 
 
25 Kasım günü düzenlenen ve Kaan Yakuphan tarafından yönetilen forumda, aralarında sanatçı, dini otorite ve meslek grubu temsilcilerinin de yer aldığı, farklı sosyo-ekonomik yapılara mensup katılımcılar hak, kimlik, din-inanç-vicdan özgürlüğü konularına odaklanarak ve elektronik oylama yoluyla yapılan anket sonuçlarını tartıştı. Üzerinde düşünülmesi istenen sorular arasında dini çeşitlilik kavramı dâhilinde açık toplum kavramı ve din-devlet ilişkisi gibi konular yer aldı. 
 
Bu toplantı, AB Türkiye Delegasyonu tarafından bu yıl içinde AB Bilgi Merkezleri Ağı işbirliğiyle düzenlenen yedinci forumdur. 1996 yılında kurulan Bilgi Ağı, Türkiye çapında 20 kentte faaliyet göstermektedir. Bu merkezler düzenli olarak AB hakkında bilgilendirme yapmakta ve halka yönelik görünürlük faaliyetleri ile konferans, toplantı, sergi ve konser gibi kültürel etkinlikler düzenlemektedir. 
 
Eskişehir Avrupa Birliği Bilgi Merkezi foruma Koordinatör Gökhan Çobansoy ve beş temsilci ile katkı sağladı.
 
© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri