ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO’NUN KASIM AYI MECLİS OLAĞAN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eskişehir Ticaret Odası’nın Kasım ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantı 25 Kasım Salı günü ETO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı A. İskender Bayar’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.Toplantıda ayrıca Kasım ayında gerçekleştirilen faaliyetler meclis üyeleriyle paylaşıldı.Toplantıda konuşan ETO Başkan Yardımcısı Süleyman Kutlu, ETO’nun önceliklerinden birisi de hizmet kalitesi olduğunu ve odanın 2011 yılından bu yana A sınıfı Akredite Oda olarak hizmet verdiğini söyledi. Kasım ayında yapılan denetimlerde Eskişehir Ticaret Odası’nın 60 olan puanını artırarak, A Sınıfı Akredite Oda olarak devam edeceğine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Süleyman Kutlu, ISO 10002 Üye Memnuniyet Yönetim Sistemini oda bünyesinde hayata geçireceklerini ifade etti.

Tüccar ve sanayicilerimizin yeni pazarlara açılmaları gerekiyor

Dış ticaret çalışmalarının Eskişehir Ticaret Odası’nın küresel vizyonunun bir parçası olduğuna dikkat çeken Kutlu, “Fransa’daki Midest Yan Sanayi fuarına da bu doğrultuda katıldık ve stant açtık. Bu sayede üyelerimiz dünyanın en önemli yan sanayi fuarında ürünlerini tanıtma imkanı buldular. Kendi sektörlerindeki gelişmeleri bizzat yerinde görme fırsatı yakaladılar. Umuyorum ki fuar katılımları iş hacimlerine de olumlu yansıyacaktır. Diğer bir katılım sağlamayı planladığımız fuar da İran’da gerçekleşecek olan Tahran Beyaz Eşya Yan Sanayi Fuarı'dır. Ocak ayında düzenlenecek olan bu fuara üyelerimizin özellikle ilgi göstermelerini temenni ediyoruz. Çünkü İran bu konuda önemli bir pazar. Uygulanan ambargo dolayısıyla da iş adamlarımıza bir çok imkan var. Artık tüccar ve sanayicilerimizin yeni pazarlara açılmaları gerekiyor. Bunun da yolu böyle organizasyonları ve iş fırsatlarını takip etmekten geçiyor. 28 Kasım Cuma günü ise Kosova Cumhuriyeti’nden 27 kişilik bir alım heyeti, ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmek üzere Eskişehir’de konuğumuz olacaklar. Sanayi Odamızla birlikte gerçekleştireceğimiz organizasyonla Gıda, İnşaat, Mermer, Lojistik,Isıtma-Soğutma ve Enerji sektöründe çalışan Kosovalı dostlarımızla üyelerimizi bir araya getireceğiz. Bu etkinliğe katılmak isteyenler dış ticaret birimimiz ile irtibat kurabilirler” diye konuştu.

Üyelerimiz için kurum ve kuruluşlarla işbirliği içindeyiz

Eskişehir Ticaret Odası’nın tüccar ve sanayicilerimizin sorunlarını çözmek için kurum ve kuruluşlarla sürekli etkileşim ve işbirliği içinde olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Süleyman Kutlu “ Bu işbirliğinin meyvelerini de elbette ki topluyoruz. Müteahhit arkadaşlarımızın bildiği gibi Pazar günü inşaat ve taahhüt işleri yapması yasaklanmıştı. Biz bu konunun mağduriyet yaratacağını ilettik. İlgili belediyelerimizle görüşerek bu sorunu hallettik. Çarşı esnafının yaşadığı sıkıntıları da çok yakından takip ediyoruz. Son zamanlarda yaptığımız ziyaretlerde üyelerimizin işlerinin düştüğünü bizzat gözlemledik. Hamamyolu ve Taşbaşı bölgesinde ticareti yeniden canlandırmak için ilgili kurumlarımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl içinde o bölgede yeni bir çevre düzenlemesi ve çalışmalar gerçekleştirilecek. Biz de konunun takipçisi olacağız. Ayrıca Çarşamba Pazarında şehir dışından gelip de tezgah açanlar konusundaki taleplerimizi de ilettik. Bu konudaki hassasiyetlerin de farkındayız. Sorunun çözüme ulaşması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Sanayi sitelerimiz de Eskişehir için çok önem taşıyor. Dolayısıyla bizler de sanayi sitelerinin sorunlarını çok yakından takip ediyoruz. Yaşanan sıkıntıları oluşturduğumuz mütevelli heyeti ile tespit etmiştik. Bu sorunları da birer birer çözüyoruz. Sanayi sitelerinde acil müdahale için bir merkez yapılmasını öngörmüştük. Onu İl Sağlık Müdürlüğümüz ile çözüme kavuşturuyoruz. Diğer konuları da ilgili belediyelerimizle görüştük, sorunların bitmesi için takibimizi sürdürüyoruz” dedi.

Ekonominin yanı sıra kültür sanatta da katkı sağlıyoruz

Eskişehir Ticaret Odası’nın yalnızca ekonomik alanda değil kültür sanatta da şehre katkı sağladığını ifade eden ETO Başkan Yardımcısı Süleyman Kutlu, “Sergilerle, konserlerle, kültür yayınlarımızla şehrimize değer katıyoruz. Geride bıraktığımız ayda dünyaca ünlü bir sanatçıyı Eskişehirlilerle buluşturduk. Bu konser için Trabzon’dan İstanbul’dan İzmir’den gelenler vardı. Yoğun ilgiden dolayı birçok izleyici ayakta izlemek zorunda kaldı. 28 Kasım Cuma günü saat 17:30’da ETO Sanat Galerimizde ressam Perihan Özdabak’ın Kişisel Yağlıboya sergisinin de açılışını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri