ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİR TİCARET ODASI’NIN EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eskişehir Ticaret Odası’nın Ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. 28 Ekim Salı günü gerçekleştirilen toplantı Meclis Başkanı A. İskender Bayar’ın açılış konuşması ile başladı. Ekim ayı faaliyetlerinin bir sunum ile paylaşıldığı toplantıda meclis üyeleri tarafından gündem maddeleri onaylandı. Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, 120 yıllık köklü geçmişi olan Eskişehir Ticaret Odası’nı her alanda başarı ile temsil ettiklerini ifade etti.

Üyelerimize yurt dışında da kolaylık sağlıyoruz

Üyelerinden aldıkları destek ve meclis üyelerinin duyduğu güvenin kendilerini motive ettiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, “Bugün artık Eskişehir Ticaret Odası üyesi yalnızca ülkemizde değil, yurt dışında da ayrıcalıklı bir konumdadır. Geçtiğimiz günlerde Varna Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği protokolü imzaladık. Bu sayede üyelerimiz Bulgaristan ile iş yapmak istediklerinde en büyük destekçisi önce biz, sonra da Varna Ticaret ve Sanayi Odası olacak. Bulgaristan’da bir sıkıntı ile karşılaştığında, ben bu malı nereye satabilirim dediğinde danışmanlık sağlanacak” diye konuştu.

Kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmakta fayda görüyoruz

ETO’nun küresel çaptaki çalışmaları ile üyelerinin ihracat kapasitelerini geliştirmeyi hedeflediğini belirten Başkan Metin Güler, şehirdeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmanın da önemine değindi. Ekim ayında sanayi sitelerinin sorunlarına yönelik toplantılar düzenlediklerini ifade eden Güler, “Sorunlarını tespit ettik, yapılması gerekenler konusunda adımlar atıyoruz. Ulaşım, sanayi siteleri arasındaki bağlantı yolları, tabelalar ve 112 acil servis konusundaki eksiklerin giderilmesi için kararlar aldık, ilgili kurumlara aktaracağız. Sorunların çözümü için takipçi olacağız. En kısa sürede çözümünü hedefliyoruz” diye konuştu.

Başkan Güler fuar ve kongre merkezi hakkında bilgi verdi

Toplantıda meclis üyelerine Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi ile ETO Hizmet Binası’nı içeren proje hakkında bilgi de veren Başkan Metin Güler, Eskişehir Ticaret Odası’nın tarihindeki en büyük projeyi hayata geçirmek için çalıştıklarını kaydetti. İlklerin şehrine yakışacak bir proje hazırlamak gayretinde olduklarını belirten Güler, projede kentin ihtiyaçlarını ve hizmet binasında ETO’nun gelecek 50 yılını göz önünde bulundurduklarını dile getirdi. Projenin resmi başvurusunun teslim edildiğine dikkat çeken Başkan Metin Güler, projenin aşamaları ve içeriği, proje kapsamında inşa edilmesi planlanan alanlar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan Metin Güler, meclis toplantısındaki sözlerine şehrimizin ve ülkemizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak son verdi.

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri