ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



SANAYİ SİTELERİNİN İHTİYAÇLARI VE TALEPLERİ KARŞILANMALI

Eskişehir’de çalışan imalatçı KOBİ’lerin faaliyet gösterdiği EMKO ve TEKSAN Sanayi Siteleri ile KOBİ’lerin kümelendiği Hurdacılar Kooperatifi, Yunus Emre KOBİ Kooperatifi, Oto Sanayiciler Kooperatifi, Tornacılar Oto Tamirciler Odası, Demir Sanayiciler Odası,Oto Sanayiciler Odası ve Oto Esnaflar Kooperatifi tarafından, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in girişimiyle kurulan mütevelli heyeti ilk çalışma toplantısını gerçekleştirdi. KOBİ Sanayi Bölgelerinin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, çeşitli problemler tespit edilerek eylem planı çalışmalarına başlandı.

İş güvenliği unsurları eksiksiz olmalı

Toplantıda gündeme gelen konuların başında iş güvenliği yer aldı. KOBİ Sanayi bölgelerinde acililk yardım ve itfaiye konusunda tespit edilen eksikliklere ilişkin yapılan görüşmeler ve yol haritası masaya yatırıldı. İş güvenliği konusunda ilgili yasal mevzuata ek olarak, çalışan sağlığı ve güvenliği için her türlü tedbirin planlanmasına yönelik prensip kararı alınırken, acil ilk yardım ekibinin faaliyet göstereceği yerin belirlenmesi, sanayi siteleri arasındaki açılacak bağlantı yollarının tespit edilmesi, ulaşım sorunun çözümü için otobüs güzergahlarının ve seferlerinin belirlenmesi ve bölgedeki trafik yoğunluğunun azaltılması için atılacak adımlar için çalışmalar yapıldı.  

“Üreticinin sesi daha gür çıkmalı”

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, geleceğe ilişkin hedefleri olan bir ülkede üreticinin kenarda kalmasının mümkün olmadığını kaydetti. Başkan Güler, kurulan mütevelli heyetinin Eskişehirli KOBİ’lerin ihtiyaçlarını belirleyecek ve ilgili girişimleri planlayabilecek kapasiteye sahip olduğunu ifade ederek, bu yönde kentin tüm kurumlarını da kentin gelecek menfaatleri için yönlendireceğini belirtti. 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri