ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



BAŞBAKAN EDELGERİYEV ESKİŞEHİRLİ İŞADAMLARINI ÇEÇENİSTAN’A DAVET ETTİ

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgeriyev ve beraberindeki bakanlar ile karşılıklı ticareti görüşmek ve ekonomik ilişkileri geliştirmek adına bir araya geldi. İşbirliği yapmak amacıyla gerçekleştirilen toplantı ETO Yunus Emre Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Hasan Hakimov, Ekonomi Kalkınma ve Ticaret Bakanı Muslim Huçiyev, Ziraat Bakanı Musa Dadayev, ETO Yönetim Kurulu ve Meclis Divanı da yer aldı. Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Türkiye’nin her zaman Çeçenistan’ı kardeş ve dost olarak gördüğünü belirterek,yakın dostluk bağlarının karşılıklı ticarete de yansıması gerektiğini kaydetti.

Eskişehir’in ihracatını 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz

Çeçenistan ile karşılıklı ticaretin yok denecek kadar az olduğunu ifade eden ETO Başkanı Metin Güler, “Türkiye, dost ve kardeş ülkeleriyle büyüyecektir. İşbirliği yaptığı ülkeler geliştikçe Türkiye de gelişecektir. Biz bu düşünceye yürekten inanıyoruz. Çeçenistan’a da aynı vizyonla bakıyoruz. Eskişehir Ticaret Odası olarak Türkiye’nin 100’ncü yılında Eskişehir’in ihracatını 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Çeçenistan ile karşılıklı ticaretimizi geliştirmek için ETO olarak elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Ticaret ve sanayideki imkanlarımızı Çeçenistan için seferber edebiliriz

Eskişehir’in havacılık,lokomotif, makine sanayi, yapı malzemeleri, tekstil, beyaz eşya ve gıdada ülkemizin öncü markalarının şehri olduğunu ifade eden Başkan Metin Güler, “Bu sektörlerdeki tecrübemizi ve imkanlarımızı Çeçenistan ekonomisi ile buluşturmak için tüm imkanlarımızı seferber edebiliriz. Eskişehir Ticaret Odası olarak siz kardeşlerimizle işbirliği yapmak için çok kararlı ve çok istekliyiz. Güçlü bağları olan ülkelerin güçlü ticari ilişkileri de olması gerekir. Bu doğrultuda ilişkilerimizi daha da geliştirmeli, işbirliğimizi artırmalıyız.” şeklinde konuştu.

Çeçenistan, Rusya ve Asya’ya açılan kapı olarak görülmeli

Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgeriyev ise Eskişehir’i üretim anlamında Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olarak gördüklerini ve ziyareti de bu kapsamda gerçekleştirdiklerini kaydetti. Çeçenistan’ın Rusya’da en çok gelişme gösteren bölgelerden biri olduğuna dikkat çeken Başbakan Ruslan Edelgeriyev, bir sanayi bölgesine sahip olduklarını ve ikincisini hayata geçirmek için çalışma yaptıklarını söyledi. Çeçenistan’ın Rusya pazarı ve Asya kıtasına açılan birkapı olarak görülmesi gerektiğini kaydeden Başbakan Ruslan Edelgeriyev, bu doğrultuda karşılıklı ticareti geliştirmek için gerekli imkanları sağlayabileceklerini dile getirdi.

Ambargo Eskişehirli iş adamlarına fırsat yaratabilir

AB tarafından Rusya’ya ambargo uygulandığını ve AB üyesi olmayan ülkelerden ithal edilen ürünlere ihtiyaç duyduklarını ifade eden Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgeriyev,Eskişehirli tüccar ve sanayicilerin bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğiniifade etti. Tekstil, tarım makineleri, gıda maddeleri, yapı elemanları ve kimyasalları, beyaz eşya sektörlerinde Eskişehirli tüccar ve sanayicilerle ortak iş yapabileceklerini ifade eden Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı RuslanEdelgeriyev, bu sektörlerde faaliyet gösteren ETO üyelerini heyet olarak Çeçenistan’a davet etti. Çeçenistan heyeti toplantının ardından ETO dış ticaret yetkilileri ile birlikte Turan Tarım ve Antınbilek Tarım Makineleri’nde incelemelerde bulundu. 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri