ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



BAŞKAN GÜLER PRİZREN İŞ FORUMUNA KATILDI

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Yönetim Kurulu Üyesi Nalan Urlu, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hüsniye Tali ve beraberindeki meclis üyelerinden oluşan heyetle birlikte Kosova’nın Prizren kentinde düzenlenen Yerel Ürünler Fuarı ve Prizrenİş Forumu’na katıldı. İlki bu yıl düzenlenen programa Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Hashim Thaqi,  Devlet Bakanı Mahir Yağcılar, Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj, Maliye Bakanı Besim Beqaj,Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muja ile çeşitli ülkelerden gelen ticari heyetlerin katıldı.

 Kosova’nın üretim altyapısı tanıtıldı

 Programın başında düzenlenen Kosova Yöresel Ürünler Fuarında Kosova’da üretilen makineden gıdaya, tekstilden inşaat malzemelerine kadar geniş bir yelpazede üretim altyapısı tanıtıldı. Fuarı inceleyen ETO heyeti, çeşitli temaslarda bulunarak Kosova’daki işbirliği fırsatlarını değerlendirdi.

 Kosova Devlet Bakanı Mahir Yağcılar ile bir araya geldiler

 

Fuarın ardından ilki düzenlenen Prizren İş Forumunda, foruma katılan yabancı iş insanlarına  Kosova’nın iş ve yatırım iklimi tanıtıldı.Kosova Yatırım Ajansı ile çeşitli özel sektör temsilcilerinin sunumlarıyla gerçekleşen temasların ardından Başkan Güler, Forum Başkanı Levent Buş ve Devlet Bakanı Mahir Yağcılar’la birer görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Kosova ve Eskişehir arasındaki karşılıklı ticaret ve yatırımın geliştirilmesi için atılacak adımlar görüşüldü.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri