ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİR’İN İSTİKBALİNE KATKI SAĞLIYORUZ

Eskişehir Ticaret Odası’nın Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. 26 Ağustos Salı günü ETO Meclis Başkanı A. İskender Bayar’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.  Ağustos ayının faaliyetlerinin bir sunum ile meclis üyeleriyle paylaşıldığı toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler,öncü, vizyon sahibi, üyelerine yol gösteren bir ilkeyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. ETO’nun faaliyetlerini yürütürken şehirdeki tüm kurum ve kuruluşlarla bir araya gelmeye, birleştiren, bütünleştiren olmaya gayret gösterdiğini belirten Başkan Metin Güler, “Eskişehir Ticaret Odası bundan böyle üyelerinin menfaatleri için herkesle aynı çatı altında buluşacak. Eskişehir’in istikbali için herkesle el sıkışacak. Üyelerinin, mağduriyetine neden olan her adıma da cevap verecek, karşısında olacak. Geride bıraktığımız ayda hem üyelerimiz hemde Eskişehir ekonomisini doğrudan ilgilendiren konulara öncelik verdik. Sanayi sitelerine yönelik toplantılarımız oldu. Bu toplantıda tüm sanayi siteleri ve kooperatiflerini bir araya getirdik. Sanayi sitelerimizin sorunlarını ve taleplerini dinledik. Sorunların takibi ve ilgili makamlara aktarılması için odamızın öncülüğünde bir komisyon oluşturduk. Bundan böyle sanayi sitelerimizin sorunlarını bizzat takip edip, çözüme kavuşturulması için varlık göstereceğiz”diye konuştu.

Üyelerimizden aldığımız destekle üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz

ETO’nun girişimleri ile TAPDK Belgesi için artık ek ücret alınmadığını ve daha önce ek ücret ödeyenlerin makbuzları ile birlikte Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvurmaları halinde verdikleri ek ücreti geri alabileceğini ifade eden Başkan Metin Güler, “Eskişehir’in artık geleceğini tasarlamamız gerekiyor. Bunun önemine her fırsatta değiniyorum. Ticaretten üniversitelere, sanayiden turizme kadar birçok alanda doğru planlama yapmamız gerekiyor. Eskişehir’in fırsatlarını değerlendirmemiz ve geleceğini tasarlamamız hayati bir önem taşıyor. Eskişehir Ticaret Odası olarak biz, Yönetim Kurulumuz, Meclis Divanımız, sizlerin ve üyelerimizin de vermiş olduğu destekle üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi. 

Fuar-Kongre Merkezi-Hizmet Binası çalışmalarına devam ediyoruz

ETO’nun hayata geçireceği fuar alanı-kongre merkezi ve hizmet binasını içeren projenin şehrin vizyonuna katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Güler, “Proje taslak olarak şekillendi. Önümüzdeki günlerde tüm detayları ile birlikte ön proje aşamasını bitirmiş olacağız. Proje aşaması ve ihale edilmesinden sonra, temelinin atılması ile birlikte 18 ay gibi kısa bir süre içinde Eskişehir’e kalıcı bir eser kazandırmayı planlıyoruz. Bu sayede 10 bin metre kare kapalı alanı bulunan fuar alanına kavuşacağız. Yapı kompleksimizin içinde 1000 kişilik ve aynı anda birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak kongre merkezi de olacak. Proje kapsamında ETO’nun 7 katlı hizmet binasını da içeren toplamda 27 bin metre karelik inşaat yapılacak. Öte yandan Odunpazarı’nda hayata geçirmeyi planladığımız ticaret ve sanayi müzesinin çalışmaları devam ediyor ” şeklinde konuştu.

ETO kendine yakışanı yapıyor, Eskişehir’in vizyonuna katkı sağlıyor

ETO’nun yeni projelerini Eskişehir’in geleceğine katkı sağlamak ve vizyonuna öncülük etmek için hayata geçireceğini ifade eden Başkan Metin Güler, “Çünkü Eskişehir artık çağın gerekliliklerini yakalamalı, fırsatları kovalamalı. Bakın artık şehrimize büyük yatırımcılar geliyor. Yeni otel yatırımları ile beraber turizm kapasitemiz de artacak. Açıldığı günden bu yana İstanbul-Eskişehir hattında yaklaşık olarak 33 bin kişinin gelip gittiğini ve tüm seferlerin yüzde yüz doluluk oranına ulaştığını düşünürsek bu çabalarımızın ne denli doğru olduğu açıktır. İşte Eskişehir Ticaret Odası kendine yakışanı yapıp, bu yeniliğe ve Eskişehir’in vizyonuna katkı sağlayacak” dedi.

Eskişehir’in ihracatı iyi bir performans yakalayarak yüzde 18 arttı

Eskişehir’in yolların kesişme noktası olduğu gibi ekonominin merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler,“Sadece vergi merkezi Eskişehir olan firmalarımızın ihracatı Temmuz ayı sonunda 538 milyon dolara ulaştı. Geçen yıl aynı dönem ise ihracatımız 458 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Bu yıl ise yüzde 18’lik bir artışla 80 milyon dolarlık bir artış olduğunu görmekteyiz. Tabi ki bu rakamların sadece vergi merkezi Eskişehir olan firmaların ihracatına ait olduğunu bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Eskişehir’den ihracat yapan firmaları değerlendirdiğimizde ise geçtiğimiz yıl 2.2 milyar dolar bir ihracat performansı sergilenmişti. Bu yıl sonunda ise bu performans grafiği ile şehrimizin 2.5 milyar doları yakalayacağını öngörmekteyiz. Temennimiz en kısa zamanda Eskişehir’in ihracatının 3 milyar dolara, ülkemizin 2023 yılındaki 500 milyarlık ihracata paralel olarak da 5 milyar dolara çıkmasıdır” diye konuştu.

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri