ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



BABACAN ESKİŞEHİR İŞ DÜNYASINA KONUK OLDU

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ETO, ESO ve ETB’nin düzenlediği iftar yemeğinde Vali Güngör Azim Tuna, AK Parti Milletvekilli Salih Koca, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Oda Meclis Başkanları ve yöneticileri ile çok sayıda işadamıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Vali Tuna: Eskişehir en gelişmiş 7 il arasında
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Güngör Azim Tuna, Eskişehir hakkında çeşitli verileri konuklarla paylaştı. SEGE araştırmasına gore Eskişehir’in Türkiye’nin en gelişmiş 7 ilinden biri olduğuna vurgu yapan Tuna, bu anlamda kentin ülke geleceği için önemli bir işleve sahip olduğunu belirtti.

“Dünya Gazze, Irak ve Suriye’de yaşananlara sessiz”
Vali Tuna’nın ardından kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gazze, Irak ve Suriye’de yaşananlara başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyanın sessiz kaldığını, Türkiye dışında sesi çıkan ülkenin neredeyse olmadığını ifade etti. Ramazanda paylaşmanın huzurunu yaşadığımız günlerde yaşanan acı olayların son derece rahatsızlık verici olduğuna dikkati çeken Babacan, Türkiye’nin net tavrına vurgu yaptı.

“Eskişehir eğitimli işgücü konusunda lider”
Konuşmasında Eskişehir’e ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Babacan, Eskişehir’in Vali Tuna’nın ifade ettiği gibi SEGE’de ilk 7 içinde olduğunu; ancak işgücünün eğitimi konusunda Türkiye lideri olduğunu söyledi. Türkiye’de işgücünün eğitim ortalamasının 6.5 yıl civarında olduğunu belirten Babacan, bu rakamın yükselmesi için çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca Eskişehir’in sanayi ve ulaşım altyapısına da vurgu yapan Babacan, Eskişehir’in gelecekte çok daha önemli bir misyona sahip olacağına dikkati çekti.

Küresel ekonomi hakkında değerlendirmelerde bulundu
Konuşmasının devamında ABD ve AB arasında imzalanması öngörülen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) başta olmak üzere ticari işbirlikleri ve küresel ekonomik göstergeler hakkındaki düşüncelerini paylaşan Babacan, Türkiye’nin pozisyonunu da değerlendirdi.

Konuşmasının ardından katılımcılarla anı fotoğrafı çektiren Babacan, Oda ve Borsa yöneticileri ile işadamlarından oluşan bir heyetle dar çerçeveli bir değerlendirme toplantısı da gerçekleştirdi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri