ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ETO’nun Temmuz Olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. 22 Temmuz Salı günü Eskişehir Ticaret Odası Meclis Başkanı A. İskender Bayar’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda meclis gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda ayrıca Temmuz ayı faaliyetleri film olarak meclis üyeleri ile paylaşıldı. Konuşmasına Gazze’de sivilleri de hedef alan saldırıları kınayarak başlayan ETO Başkanı Metin Güler, yaşanılan dramın bir an önce son bulmasını, bölgede barış ve huzurun hüküm sürmesini diledi.

Çarşının yeniden canlanabilmesi için takipçi olacağız

Eskişehir Ticaret Odası’nın, üyelerinin ve Eskişehir’in geleceğini ilgilendiren her konuda çalışma içinde olduğunu belirten Başkan Metin Güler, tüccar ve sanayicinin taleplerini iletmek üzere, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, Süheyl Batum ve Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker ile Ankara’da bir araya geldiklerini söyledi. Çarşıda Hamamyolu, Taşbaşı ve Odunpazarı’nda faaliyet gösteren esnaf ve üyeler için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Güler, “Bu konuyu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimiz ile de istişare ettik. Neler yapılabileceği konusunu bizzat görüştük ve değerlendirdik. Milli Eğitim Bakanımız ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde Süleyman Çakır Lisesi’nin yerine otopark yapılması ile ilgili talebimizi ilettik.  Umut ediyorum ki esnafımızın işlerini artıracak, bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek, AVM’ler karşısında elini kuvvetlendirilecek adımlar atılacak. ETO olarak konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Birlikte ve dirlikte bereket olduğuna inanıyoruz

Eskişehir Ticaret Odası’nın işbirliği kültürüne geliştirmek ve şehirdeki tüm kurum ve kuruluşlar ile ortak projeler gerçekleştirmek için hazır olduğunu ifade eden Metin Güler, “Biz Eskişehir Ticaret Odası olarak işbirliğine hazırız, Eskişehir için omuz vermeye kararlıyız. Bunu her fırsatta yineliyoruz. Birlikte ve dirlikte bereket olduğuna, fayda getirdiğine inanıyoruz. Heyecanımızı yitirmiyor, her geçen gün daha da pekiştiriyoruz. Şehrin tüm aktörleri ile birlikte tüccarımızın, sanayicimizin, üyelerimizin yararına olacak her çalışmada varız. İşte gerçek anlamda onu hayata geçirmek için uğraşıyoruz. Anadolu Üniversitesi’ne geçtiğimiz ay içinde teknik inceleme ziyareti gerçekleştirdik. Üniversitemizin son derece modern ve ileri teknoloji laboratuarlarını inceledik. Umut ediyorum ki ilerleyen zamanlarda tüccar ve sanayicilerimize yeni fırsatlar sağlayan işbirliklerine imza atacağız” şeklinde konuştu.

Eskişehir’in ihracatı geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 19 büyüdü

Eskişehir ekonomisinin 2014 yılının ilk 6 aylık performansını da değerlendiren ETO Başkanı Metin Güler, “2013 yılında vergi merkezi Eskişehir’de bulunan firmaların gerçekleştirdiği ihracat 812.2 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. 2014 yılı Ocak-Haziran itibari ile ihracatımız 458 milyon 550 bin Dolar oldu. Geçen yıl bu rakam 386 milyon Dolar civarında idi. Yüzde 19’lik bir artış söz konusu. Eskişehir Ticaret Odası olarak bizler de bu rakamları nasıl daha da artırabiliriz gayesindeyiz. Tüm çalışmalarımız ve çabalarımız da bu yöndedir” dedi.

Çin’den İtalya’ya kadar uluslararası fuarlar için çalışmalar sürüyor

Eskişehir Ticaret Odası’nın ihracata yönelik çalışmalarına da değinen Başkan Metin Güler, “Eskişehir’in yan sanayi kabiliyeti malumunuz olduğu üzere üst düzeydedir. Bununla ilgi Fransa’da düzenlenecek yan sanayi fuarına katılım gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Diğer taraftan metal ve yan sanayi pazarı olarak da İran’a da ağırlık vermeyi planlıyoruz. Öte yandan Seramik sektöründeki üyelerimize destek amaçlı İstanbul’da düzenlenen uluslararası UNİCERA Fuarı’nda stant açmak için çalışmalarımız sürüyor. Çin’de makine’den inşaata kadar çok geniş bir yelpazede olan Kanton Fuarına üyelerimizin katılmasını planlıyoruz. Almanya’nın Frankfurt şehrinde gerçekleştirilen Otomotiv ve Yan sanayi fuarı için de hazırlıklarımız devam ediyor. İtalya’da düzenlenecek olan Bolonya Seramik Fuarı ve Verona’daki Yer- Zemin Kaplamaları ve Mermer fuarı için de duyurularımız olacak” şeklinde konuştu.

Yunus Emre Enstitüsü öğrencileri de meclisteydi

Ayrıca Temmuz ayı meclis toplantısı anlamlı konuklara da ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin yurtdışındaki kültür temas noktası Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrenen ve kazandıkları bursla Türkiye’ye gelen yabancı öğrenciler de Temmuz ayı meclis toplantısını izlediler. Gündem maddelerini dikkatle takip eden öğrenciler, meclis toplantısı ardından Eskişehir ekonomisi hakkında da brifing aldılar.

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri