ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİR İLE MAKEDONYA ARTIK BİRLİKTE ÇALIŞMALI VE KAZANMALI

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETO Başkanı Harun Karacan, Türk-Makedon İş Forumu'nda yaptığı konuşmada tarihi ve kültürel bağlarımızın bundan böyle ekonomik işbirliğine dönüşmesi gerektiğini kaydetti.
“Türk- Makedon İş Forumu” Eskişehir Ticaret Odası'nda gerçekleştirildi. 24 Kasım Perşembe günü gerçekleşen foruma TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETO Başkanı Harun Karacan, Meclis Başkanı Metin Güler, Makedonya Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Goran Taskovskı, Ticaret Ataşesi Alev Sulejman, 2. Katip Ance Markovska-Nikolik, ETO Yönetim Kurulu ve Meclis Divanı, Makedonya'dan gelen mermer, metal, inşaat, seramik, ağaç ve mobilya, inşaat makineleri ve otomotiv yedek parça alanında faaliyet gösteren firmalar ile şehrimizde bu sektörde üretim yapan şirketler yer aldı. Forumun açılışında yabancı konuklara Makedonca “Hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETO Başkanı Harun Karacan, Eskişehir ile Makedonya arasında tarihi ve kültürel derinliğe sahip güçlü ticari bağların bulunduğunu söyledi. 
Sosyal ve kültürel bağlarımız güçlendikçe ticaretimiz de gelişecektir 
Süre gelen yakın dostluk ilişkilerimizin, ticaretin gelişimine de üst düzeyde katkı sağlaması gerektiğini kaydeden Karacan, “Artık birlikte çalışma zamanıdır. Kazan kazan modelini hep birlikte uygulama zamanıdır. Geçen sene Haziran ayında Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile Üsküp'te Bakan Hadi Nezir ve Makedonya Ekonomi Odası Başkanı Sayın Branko Azeski ile temaslarda bulunduk. Büyükelçi Taskovskı'nin ziyareti sonrasında da, bugün yakın işbirliğimiz sayesinde, Makedon ve Eskişehirli işadamlarımızı bir araya getirmeyi başarmış bulunuyoruz. Bugün işbirliği aşamasına geldik. Sosyal ve kültürel bağlarımızı güçlendirdikçe ticaretimiz de güçlenecektir” diye konuştu.
Makedonya bayrağının güneşi Eskişehir ile ticaretimize yansıyacak
Türkiye ile Makedonya arasında mükemmel bir işbirliği olduğunu belirten Makedonya Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Goran Taskovskı, “ Ticari ve ekonomik işbirliğimizi de geliştirmemiz gerekiyor. Büyükelçilik olarak bu konuya büyük bir önem veriyoruz. Amacımız Makedonyalı ve Eskişehirli işadamları arasında köprü olmak. Türkiye, Makedonya'ya yatırımı yapan ülkelerin başında geliyor. Özellikle bu forumu Makedon iş adamlarımızın çok iyi değerlendireceği kanaatindeyim. Makedonya'nın bayrağındaki güneşin Eskişehir ile olan ticaretimize de yansımasını diliyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Eskişehirli ve Makedonyalı firmalar bire bir görüşmelerde bulunarak, karşılıklı ticaret olanaklarını değerlendirdiler. 
© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri