ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



KADIN GİRİŞİMCİ YÖNETİCİ OKULU MEZUNLARINA SERTİFİKALARI TÖRENLE TAKDİM EDİLDİ

Eskişehir Ticaret Odası, Garanti Bankası, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ve Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun işbirliği ile düzenlenen Kadın Girişimci Yönetici Okulu Projesi’nde eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. 6 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilen törene Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Meclis Başkanı A. İskender Bayar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları ve üyeleri, Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hüsniye Tali Ayrancıgil, Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, Garanti Bankası Batı Anadolu Bölge Müdürü Yüksel Seyhun, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Dr. Işıl Keskin yer aldı.  

Türkiye’de girişimciliği en çok teşvik eden kuruluşlardanız

Törende söz alan ETO Başkanı Metin Güler, “Odamız girişimcilik konusunda çok net bir anlayışa sahiptir. Bugün Türkiye’nin en yoğun Girişimcilik Eğitimi uygulayan ve en çok girişimci teşvik eden kurumlarından biri konumundayız. Örnek vermek gerekirse,Türkiye’de KOSGEB Girişimcilik Eğitim alan kursiyerlerin %6’sı işyeri açarken,bu oran Eskişehir Ticaret Odası eğitimlerinde %18’i bulmuştur. Gerçekleşen Yönetici Okulu projesi ile 78 kursiyerimiz, pazarlama, finans ve yönetim gibi birçok alanda Türkiye’nin en önemli uzmanlarıyla çalışma fırsatına sahip oldular. Eğitimler sonunda girişimcilerimiz son derece yüksek bir özgüven kazandılar. Ancak girişimcilerimizin başlangıç sermayesine erişimi konusunda özellikle Garanti Bankasından, melek yatırımcı mekanizmaları başta olmak üzere sermaye kanallarına erişimi konusunda bir söz bekliyorum. Girişimcilerimizin bilgi atırımından sonraki en önemli problemine, bu yolla net bir çözüm bulmuş olacağız” şeklinde konuştu.

Kadın girişimciliğini ekonominin vazgeçilmesi olarak görüyoruz

Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hüsniye Tali Ayrancıgil ise, “Kadın girişimciler olarak kendimizi şehrimizin ve ülkemizin ekonomisinde yer almaktan, geleceğini tasarlamakla sorumlu tutuyoruz. Türkiye’nin 100’ncü yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşması için, her kadın girişimcimizin daha donanımlı ve vizyon sahibi olmasını çok önemli görüyoruz. Kadın girişimciliğini yalnızca bir kavramdan öte bir hayat biçimi, ekonomimizin vazgeçilmesi olarak düşünüyoruz. Umut ediyorum ki her katılımcımız en yüksek verimle bu programı bitirmiştir. Yeni tecrübeler, yeni bilgiler edinmiştir” dedi.

Eğitimler kadınların iş yaşamındaki varlıklarını güçlendirecek

 

Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, “Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun 8. durağı Eskişehir’di. Şu anda eğitimler Diyarbakır’da yapılıyor.Programa katılan kadın girişimciler, Boğaziçi Üniversitesi’nin değerli akademisyenlerinden 1 ay boyunca eğitim aldı. Kurumsallaşma, inovasyon,sürdürülebilir şirket yönetimi ve müşteri ilişkileri gibi konulardaki bilgilerini geliştirdi. Eminim bu eğitimler, girişimcilerin profesyonel hayatına artı değer katacak, iş yaşamındaki varlıklarını güçlendirecek.Özveriyle zaman ayırıp eğitimi başarıyla tamamlayan kadın girişimcileri gönülden tebrik ediyorum. Günlük iş hayatına ve gelecek planlarına katkısının büyük olduğuna inandığımız projenin, hepsine yeni ufuklar açmasını diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından eğitimi tamamlayan kadın girişimcilere sertifikaları takdim edildi. 

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri