ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO VE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİJYEN EĞİTİMİ İÇİN PROTOKOL İMZALADI

Eskişehir Ticaret Odası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında şehrimizdeki bir çok sektörde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi verilmesi için protokol imzalandı. 30 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilen protokolün imzaları Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen tarafından atıldı. Törene ETO Meclis Başkanı A. İskender Bayar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Süleyman Kutlu ve Halil İbrahim Ara, Baksan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Anıl da katıldı. Protokole göre lokantalar, gıda üretim işletmeleri, hamamlar, kuaför, güzellik merkezi,fırınlar, kafeterya, restoran, otel, kasap, kahvehane, toptan gıda ticareti yapan ticarethane, kantinler, bakkal ve market, manav, şarküteri, tarım ürünleri satışı, pastane, süt ve süt ürünleri, meyve ve sebze hali vb gibi alanlarda çalışanlara yönelik hijyen eğitimi verilecek. Eğitimlerin ardından yapılacak olan sınavlar neticesinde başarılı olanlara sertifikaları takdim edilecek.

Sertifikasız personel çalıştıran işletmeye ceza geliyor

Protokol töreninde konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, hijyen eğitiminin bir çok sektörü yakından ilgilendirdiğini ve zorunlu olduğunu belirterek, 5 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik gereğince sertifikaları bulunmayan personelleri çalıştıran firmalara 5 Temmuz 2014’ten itibaren yapılacak denetimler sonrasına cezai müeyyide uygulanacağını söyledi. Hijyen eğitimi ile ayrıca ilgili sektörlerdeki hizmet standartları doğrudan yükseleceğini kaydeden ETO Başkanı Metin Güler, eğitimler ile 5000’den fazla çalışana ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Mesleki konulardaki eğitimlere destek verilecek

26 farklı meslek grubunda yeterli sayıda talep olması halinde eğitimlerin Baksan Mesleki Eğitim Merkezi tarafından verileceğini ifade eden Güler, hiçbir firmanın mağdur olmaması için düzenlenen eğitimleri kaçırmaması gerektiğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaşam boyu öğrenme çalışmaları dolayısıyla tüm toplumumuzun ihtiyaç duyduğu ve mesleki konularda eğitimlere destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Hijyenin tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren önemli bir konu olduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, protokolün hem çalışanlara hem de firmalarımıza hayırlı olmasını diledi.  Hijyen eğitimi sertifikası almak isteyenler detaylı bilgi için ETO Akademi birimine başvurabilirler.

 

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri