ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO MECLİSİNDE ÇOCUK COŞKUSU

Eskişehir Ticaret Odası’nın Nisan ayı olağan meclis toplantısında renkli görüntüler yaşandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Eskişehir Ticaret Odası İlkokulu öğrencileri ETO Meclisine konuk oldu. Meclis Başkanı A. İskender Bayar’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısında çocuklar da temsili olarak oy kullandı.Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, yarınlara yön verecek olan çocukları meclis toplantısında görmekten ve çocuklarla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Yeni yıldan itibaren sertifika alan her beş kişiden biri işyeri açtı

ETO’nun üyelerine yeni ufuklar çizmeye devam ettiğini ifade eden Başkan Metin Güler, yeni yıldan buyana 16 yurt içi fuar organizasyonu düzenlediklerini ve bu organizasyonlara 406 üyenin katılım sağladığını söyledi. Uygulamalı Girişimcilik eğitimlerinde ise 2014 yılının başından bu yana 90 girişimciye sertifika verildiğini kaydeden Güler, bu sayede 18 kişinin kendi iş yerini açtığını, yaklaşık olarak sertifikasını alan her 5 kişiden birinin iş yeri sahibi olduğunu dile getirdi.

Yüksek kredi faizlerine rağmen Eskişehir’in ihracatı umut verici

Eskişehir’in yılın ilk çeyreğindeki ihracat performansını da değerlendiren Başkan Güler, 2014 yılında 31 Mart itibariyle Eskişehir’in ihracatının 221 milyon dolara ulaştığını,önceki yıla göre yüzde 24’lük bir artış olduğunu söyledi. Daha büyük bir ihracat performansı gösterilmemesinde banka kredilerinin faizlerinin yükselmesinin de etkisi olduğunu belirten Güler, yüksek banka kredi faizlerinin tüccar ve sanayicileri zorladığını ifade etti. İstanbul-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren seferlerinin en yakın zamanda açılmasını beklediklerini belirten ETO Başkanı Metin Güler, iki şehrin daha da yakınlaşacağını ve bu sayede Eskişehir’egelen yolcu sayısının çok daha artacağını, dolayısıyla şehrin turizm, ticaret ve sanayi planlamasına yönelik hazırlıkların bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini, bu konuda ETO’nun üzerine düşen görevi yerine getireceğini kaydetti. 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri