ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



3. AVRUPA GENÇLİK FORUMU ERZURUM’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Açılış konuşmalarını Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu 1. Müsteşarı Stefano Fantaroni,  ve Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi János Hóvári yaparken Eskişehir, Kocaeli, Antalya, İzmir,Burdur, Sakarya ve Erzurum’dan 75 üniversite öğrencisi AB’de Temel Haklar,Yerel ve Ulusal Kimlik, Kişisel Kimlik konularında düzenlenen eğitim oturumların da akademisyen ve uzman konuşmacılar eşliğinde atölye çalışmalarında tartışma imkanı buldular.   

 

Etkinliğin ikinci gününde ise moderatörlüğünü Kaan Yakuphan’ın yaptığı forumda, sanatçılar, farklı dini ve etnik grup temsilcileri ve öğrenciler, “Haklarım ve Kimliğim” konulu tartışmalar ile elektronik oylama sistemi ile gerçekleştirilen anket sonuçlarını tarihi Yakutiye Medresesi,  Türk İslam Eserleri ve Etnografya Müzesinde tartışarak değerlendirdiler.

 

Ayrıca etkinliğe katılantüm öğrenciler beden müziği performans gösterisi yaparak basına ve katılımcılara görsel bir Show gerçekleştirdiler.

 

Avrupa Gençlik Forumunda Eskişehir Damgası

 

Eskişehir Osmangazi ve Anadolu Üniversitesinden on altı öğrenci Eskişehir AB Bilgi Merkezi tarafından seçilerek Erzurum’da foruma katıldı. Eskişehir’i temsil eden öğrenciler aktif katılımları ile etkinliğin birinci ve ikinci günün de sunum ve konuşmalar gerçekleştirerek Avrupa Gençlik Forumunda Eskişehir en iyi şeklide temsil ettiler.

 

Bu Forum, AB Türkiye Delegasyonu tarafından AB Bilgi Merkezleri Ağı işbirliğinde düzenlenen gençlik forumlarının üçüncüsü olup. Kayseri (28-30 Nisan) ve Mardin’de (14-16 Mayıs) de devamı niteliğinde düzenlenecektir.  

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri